nieuws

Supermarkt Plus strikt Sven Kramer

Nieuws

DE BILT – Plus Retail gaat samenwerken met meervoudig wereldkampioen schaatsen Sven Kramer. Dat meldt de keten in een persuitnodiging.

Supermarkt Plus strikt Sven Kramer

DE BILT – Plus Retail gaat samenwerken met meervoudig wereldkampioen schaatsen Sven Kramer.
Dat meldt de keten in een persuitnodiging.

Komende week wordt de deal met de schaatser en de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB) toegelicht. ‘Sven Kramer zal symbool staan voor onze visie en ambitie binnen deze nieuwe samenwerking’, zegt commercieel directeur Sjaak de Korte.

Het is niet voor het eerst dat Plus samenwerkt met een sportkoepel. Plus was jarenlang partner van de Eredivisieclubs in het voetbal. De voetbalplaatjesactie en magnetenpromotie met clublogo’s waren enkele jaren een groot succes. Deze deal is vorig jaar overgenomen door Albert Heijn. Spar, dat voor 45 procent eigendom is van Plus Retail, werkt al enkele jaren samen met de athletiekbond KNAU. Sven Kramer is sinds 2007 ambassadeur van de bakkerij. Dit voorjaar verlengde hij zijn contract met een jaar.

Reactie VB
Renee Boogerd, hoofd Voorlichtingsbureau Brood laat in een reactie weten dat het is uitgesloten dat Sven Kramer vanuit Plus Supermarkten brood en of gebak activiteiten ontplooit. ‘De bakkerijbranche bezit met betrekking tot het ambassadeurschap van Sven Kramer branche-exclusiviteit, maar in een jaar dat Sven Kramer veel in de belangstelling zal staan, kun je niet voorkomen dat er vanuit het management van Sven Kramer ook in andere sectoren exclusieve deals worden gesloten. Plus Supermarkten sluit een contract af met de KNSB. De schaatssport staat hierin centraal. Als exponent van het Nederlandse schaatsen zal Sven naar voren worden geschoven. De KNSB heeft in Plus Supermarkten een partner gevonden die de schaatssport in zijn algemeenheid in Nederland een lift wil geven. Bij de bakkerijbranche staat de sportman Sven Kramer in relatie tot brood centraal.’

Lees alle berichten over Sven Kramer

Reageer op dit artikel