nieuws

Herziene hygiënecode graanhandel goedgekeurd

Nieuws

DEN HAAG – De minister van VWS heeft de herziene hygiënecode voor de graanhandel goedgekeurd. Dit betekent dat vanaf 1 oktober 2009 graanhandelaren met deze hygiënecode aan de slag kunnen.

DEN HAAG – De minister van VWS  heeft de herziene hygiënecode voor de graanhandel goedgekeurd. Dit betekent dat vanaf 1 oktober 2009 graanhandelaren met deze hygiënecode aan de slag kunnen.

Met de hygiënecode kunnen graanhandelaren invulling geven aan de eisen uit de Europese hygiëneverordening voor levensmiddelen. In deze verordening is opgenomen dat ieder bedrijf dat zich bezighoudt met levensmiddelen een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem moet opstellen. 

De hygiënecode is in overleg met De Koninklijke Vereniging Het Comité van Graanhandelaren opgesteld door het Productschap Akkerbouw. Deze hygiënecode is bedoeld voor alle granen, zaden en peulvruchten collecterende, verwerkende en afleverende bedrijven waar granen, zaden en peulvruchten, gecollecteerd, verwerkt, behandeld, verpakt, vervoerd, gedistribueerd of verhandeld worden. Het maakt daarbij niet uit of het product eigendom van de ondernemer is, of eigendom van derden.

 

Reageer op dit artikel