nieuws

CAO Bakkersbedrijf in impasse

Nieuws

DOETINCHEM – De onderhandelingen over de nieuwe CAO Bakkersbedrijf zitten in een impasse. Het gat tussen de wensen van de werknemers en werkgevers is groot. De gesprekken zijn opgeschort tot 16 september.

CAO Bakkersbedrijf in impasse

DOETINCHEM – De onderhandelingen over de nieuwe CAO Bakkersbedrijf zitten in een impasse. Het gat tussen de wensen van de werknemers en werkgevers is groot. De gesprekken zijn opgeschort tot 16 september.

De werknemersorganisaties FNV en CNV pleiten voor een loonsverhoging van 3,5 procent. De werkgeversorganisaties NBOV en NVB willen de nul lijn hanteren.

Twistpunten zijn er ook op de overwerkvergoedingen en de toeslagen voor zon- en feestdagen. Werknemersorganisaties hebben ingezet om de overwerkvergoeding te verhogen van 35% naar 50%. De werkgevers willen de overwerkvergoeding geven na vier keer 42 uur. De toeslag voor zon- en feestdagen moet gehandhaafd blijven op 100 procent aldus de werknemersbonden. Werkgeversorganisaties willen de toeslag op 60% zetten.  Het huidige CAO Bakkersbedrijf loopt tot 1 augustus van dit jaar

 

Reageer op dit artikel