nieuws

Boete Bolusbakker voor illegalen terecht

Nieuws

DEN HAAG – Bolusbakkerij The Master Bakery in Middelburg, waar Meesterbakker Bliek onderdeel van is, heeft terecht een boete van 48.000 euro gekregen voor zes Polen die daar in 2005 zonder werkvergunning aan de lopende band stonden.

DEN HAAG – Bolusbakkerij The Master Bakery in Middelburg, waar Bliek Meesterbakkers onderdeel van is, heeft terecht een boete van 48.000 euro gekregen voor zes Polen die daar in 2005 zonder werkvergunning aan de lopende band stonden.

Dit besliste de Raad van State woensdag in Den Haag in de hoger beroepszaak van de bakkerij. Het bedrijf hield al die tijd vol dat de Polen zelfstandige ondernemers waren die geen werkvergunning nodig hadden. Volgens de Raad van State zijn de vreemdelingen over één kam te scheren met de andere werknemers. De zes illegalen stonden samen met het eigen personeel aan de lopende band en de fabriek bepaalde wanneer ze welke werkzaamheden moesten verrichten. Daardoor kan de bakkerij als werkgever worden aangemerkt, zegt de Raad van State.
 

Reageer op dit artikel