nieuws

Beste Cake van Noord-Holland in 2009

Nieuws

HEEMSKERK – Voor de vijfde maal wordt op 7 oktober de jaarlijkse verkiezing van “De Beste Cakebakker van Noord-Holland” gehouden.

HEEMSKERK – Voor de vijfde maal wordt op 7 oktober de jaarlijkse verkiezing van “De Beste Cakebakker van Noord-Holland” gehouden.

Ditmaal vindt de verkiezing plaats op Kasteel Assumburg in Heemskerk. Tientallen ambachtelijke brood- en banketbakkers uit Noord-Holland gaan strijden om deze eer. De cakes worden een dag voor de keuring naar diverse inzamelpunten in de regio gebracht. Op 7 oktober worden de cakes vervolgens in Heemskerk onder nummer gekeurd door een deskundige jury volgens richtlijnen van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen.

Keuring
Er wordt gekeurd op basis van vorm en afwerking, kleur, bakaard, structuur, malsheid, eeteigenschappen en smaak. De zes beste cakes worden vervolgens voorgelegd aan een consumentenjury, die het eindoordeel zal vellen. De wedstrijd is een initiatief van het bestuur van de NBOV-regio Noord-Holland. Vorig jaar won Bakker Jan uit Zaandijk.

 

 

Reageer op dit artikel