nieuws

Bakkers realiseren school in Guatemala

Nieuws

HOENSBROEK – Echte Bakker Peter Hagedoren uit Hoensbroek bedacht vorig jaar een actie voor het meefinancieren van een school in Guatemala. Vele bakkers deden mee en haalden duizenden euro’s op. De school is inmiddels af en in gebruik.

Bakkers realiseren school in Guatemala

HOENSBROEK – Echte Bakker Peter Hagedoren uit Hoensbroek bedacht vorig jaar een actie voor het meefinancieren van een school in Guatemala. Vele bakkers deden mee en haalden duizenden euro’s op. De school is inmiddels af en in gebruik.

De actie werd ondersteund door Unipro en het Echte Bakkersgilde. Unipro ontwikkelde een speciaal schoolbrood op basis van de Volwit-mix. Het Echte Bakkersgilde doneerde voor iedere baal Volwit die werd verkocht 10 euro aan de Stichting Kinderprojecten Guatemala, waar Peter Hagedoren penningmeester van is.

Nieuwe projecten
In 2010 staat de bouw van twee nieuwe scholen op het programma. Om de scholen te realiseren is Hagedoren op zoek naar leveranciers die mee willen werken aan een nieuwe broodactie.
Meer informatie: Stichting Kinderprojecten Guatemala 

Bekijk de video van de school

 

Reageer op dit artikel