nieuws

Bakkers Breda mogen maar willen niet open op zondag

Nieuws

BREDA – Een meerderheid van de bakkers in en rond Breda wil niet op zondag zijn winkel openen. In een brief aan de gemeenteraad zeggen 23 ondernemers ernstige bezwaren te hebben tegen de landelijke afgedwongen zondagsopenstelling.

Bakkers Breda mogen maar willen niet open op zondag

BREDA – Een meerderheid van de bakkers in en rond Breda wil niet op zondag zijn winkel openen. In een brief aan de gemeenteraad zeggen 23 ondernemers ernstige bezwaren te hebben tegen de landelijke afgedwongen zondagsopenstelling.

Dennis de Jong van Bakkerij De Jong in Oosterhout is de initiatiefnemer van de brief.
‘Door open te gaan op zondag: ‘Er is ook nog zoiets als een gezinsleven en ik wil ook sporten. Door open te moeten op zondag ontneemt men het plezier van ondernemen. Ik ben ondernemer geworden omdat ik het mooi vind en om geld te verdienen, niet om geen leven te hebben. Ruim negentig procent van de bakkers in en om Breda(23 van de 26) hebben de brief ondertekend. Dan kan het niet zo zijn dat er een besluit wordt genomen op een droom van een bakker. Dat heeft niets met democratie te maken.’

Bakkerij Kottier
Karin Kottier van Bakkerij Kottier in Breda is een van de bezwaarmakers. ‘Zondagsopening levert verspreiding van de omzet op en dat weegt niet op tegen de extra kosten’, stelt ze. Ook is ze bang dat de zondagsopening jeugd afschrikt om voor het bakkersvak te kiezen. Daarnaast vindt ze het onrechtvaardig dat de regel alleen voor bakkers zou gelden. (beluister radio-interview met Omroep Brabant)

Bakkerij Nagelkerke
De gemeenteraad van Breda heeft in juli van dit jaar besloten dat de lokale bakkers zo snel mogelijk op zondag open moeten kunnen zijn. Het besluit is gebaseerd op een ‘droom’ van bakker Leopold Nagelkerke uit Prinsenbeek. Leopold Nagelkerke was niet bereikbaar voor een reactie.

Lees ook: Zondagsopening Bakkerij Nagelkerke bijna een feit

Lees alles over zondagsopening

 

 

 

Reageer op dit artikel