nieuws

Bakkerij Schabbink introduceert Twente koekje

Nieuws

SAASVELD – Bakkerij Schabbink uit Saasveld introduceert donderdag 24 september een Twents koekje. Het nieuwe koekje moet de trots van de streek worden.

Bakkerij Schabbink introduceert Twente koekje

SAASVELD – Bakkerij Schabbink uit Saasveld introduceert donderdag 24 september een Twents koekje. Het nieuwe koekje moet de trots van de streek worden.

Zo laat Nicole Schabbink, eigenaar van Bakkerij Schabbink en de bedenker van het koekje weten. Schabbink: ‘Er zijn al veel streekproducten in Twente, maar nog niet een voor heel Twente en nu wel. Op de bovenkant van het koekje staat een gevelteken. Geveltekens zijn namelijk typisch iets voor Twente. Bijna alle huizen hadden vroeger een bepaald teken op de gevel staan. Hier aan kon je zien welk beroep de eigenaar had, of welk geloof.’

Schabbink heeft de koek ontworpen met Thea Kroeze, oud-directeur van het Van Deinse Instituut. ‘Het kruidige koekje is gemaakt op basis van spelt en heeft wat weg van speculaas. Daarnaast zijn er walnoten en wortels in verwerkt, omdat dit producten zijn die vroeger hier veel werden gegeten.’ De koekjes worden per tien verpakt in een speciaal blik. Schabbink introduceert het koekje volgende week tijdens de Week van de Smaak. De burgemeester van Dinkelland neemt het eerste blik in ontvangst.
 

Reageer op dit artikel