nieuws

Bakker Fleddérus bakt brood van eigen graan

Nieuws

HOOGHALEN – Haler Es. Zo heet het nieuwe brood van Echte Bakker Fleddérus uit Hooghalen. Het graan is van eigen Drentse bodem.

Bakker Fleddérus bakt brood van eigen graan

HOOGHALEN – Haler Es. Zo heet het nieuwe brood van Echte Bakker Fleddérus uit Hooghalen. Het graan is van eigen Drentse bodem.

Eigenaar Harm Fleddérus: ‘Het idee is vorig jaar ontstaan toen ik tijdens de Week van de Smaak Bakker Schuld zag met zijn Oldebroekerbrood. Ik had zelf ook nog een stuk grond en zo ben ik begonnen. Omdat ik meer wilde opvallen heb ik een stuk grond gehuurd van een plaatselijke boer.’

Graan
De eerste Haler Es broden zijn donderdag verkocht. ‘Het is me 300 procent meegevallen,’zegt Fleddérus zijn eerste Haler Es broden. Fleddérus heeft het de hele koren laten malen bij Koopmans Meel. Daar is tien procent rogge aan toegevoegd, twintig procent desem en gist, aldus de eigenaar. Haler Es brood wordt op de vloer gebakken en kost €2,20.

 

Reageer op dit artikel