nieuws

AH XL beste in vers

Nieuws

DOETINCHEM – AH XL is dit jaar de sterkste versformule en daarmee winnaar van het Versrapport 2009, samengesteld door GfK in samenwerking met Foodmagazine.

DOETINCHEM – AH XL is dit jaar de sterkste versformule en daarmee winnaar van het Versrapport 2009, samengesteld door GfK in samenwerking met Foodmagazine.

Vorig jaar was Albert Heijn als geheel de sterkste versformule. Dit jaar, met de gescheiden meting van AH XL en de AH-supermarkten, blijkt XL het als verswinkel uitermate goed te doen. AH XL doet het zowel in brood als in vlees en agf beter dan de AH-supermarkten. Albert Heijn eindigt dit jaar op een vierde plaats.

Assortiment
De eerste plaats van AH XL ligt met name aan het ruime assortiment dat de XL-winkels kwijt kunnen. Vooral op dit aspect worden de XL-winkels veel beter gewaardeerd dan de winkels van Albert Heijn. Opvallend is dat de klant ook een licht hogere waardering heeft voor de prijzen en de aanbiedingen en ook een flink hogere waardering voor de kwaliteit/versheid bij XL ten opzichte van de gewone AH.

Brood
Dit jaar blijkt AH XL niet alleen overall de beste verswinkel, maar ook in vlees en agf de winkel met de hoogste score. Emté bezet de tweede plaats (vorig jaar vierde), met sterke scores in vlees en brood. Jan Linders wordt derde dankzij een sterke prestatie in brood (vorig jaar achtste). Voor het Versrapport heeft een panel van 6000 huishoudens na ruim 8000 winkelbezoeken een waardering uitgesproken over de brood-, vlees- en agf-afdeling van hun supermarkt.
 

Reageer op dit artikel