nieuws

Nieuwe winkel voor Stadsbakkerij Delft

Nieuws

DELFT – Stadsbakkerij in Delft is vernieuwd. De eeuwenoude bakkerij heeft een nieuwe inventaris, maar zijn historie behouden.

Nieuwe winkel voor Stadsbakkerij Delft

DELFT – Stadsbakkerij in Delft is vernieuwd. De eeuwenoude bakkerij heeft een nieuwe inventaris, maar zijn historie behouden.

Eigenaar Henny Bruggeman: ‘We hebben een week druk geklust. De grootste verandering is de toonbank (Van ’t Woud), die is volledig nieuw. Dat was ook hard nodig omdat de oude 25 jaar oud was en op. We hebben dezelfde toonbank (4-laags, 9 meter lang) gekozen. We waren er heel tevreden over, bovendien kunnen we er al onze producten in kwijt.’ Naast een niewue toonbank is de winkel voorzien van nieuwe lampen in de vorm van een bakkersmuts. Op de muur is een grote schildering geplaatst van Willem van Oranje. Daar boven is de tekst geschilderd: Panis Vita Nova Est(Brood is nieuw Leven).

Historie
‘Mensen houden van nostalgie en hunkeren naar sfeer van weleer’, verklaart Bruggeman de keuzes. Sfeer en historie herbergt de bakkerij genoeg. Sinds 1796 zit er een bakkerij in het pand. Daarvoor was het een hotel waar Balthasar Gerards de nacht voor de moord op Willem van Oranje heeft gelogeerd.

Reageer op dit artikel