nieuws

Industriële bakkerij wil kosten besparen

Nieuws

DOETINCHEM – Kostenbesparing en productinnovatie zijn de belangrijkste onderwerpen voor de industriële bakkerijen in de toekomst.

Industriële  bakkerij wil kosten besparen

DOETINCHEM – Kostenbesparing en productinnovatie zijn de belangrijkste onderwerpen voor de industriële bakkerijen in de toekomst. 

Dat blijkt uit de enquête die het Britse vakblad European Baker dit voorjaar heeft gehouden onder achthonderd industriële bakkerijen in Europa. Kostenbeheer wordt als de belangrijkste uitdaging gezien. Optimalisatie van de afzet, de bakprocessen, de herformulering van de recepten en terugdringen van het energieverbruik moeten hier voor zorgen.

Innovatie
Hoogwaardige duurdere producten en verbetering van productieprocessen en apparatuur worden beschouwd als belangrijke gebieden voor innovatie.  Wat betreft kwaliteit aangaat,  wordt versheid en de zachtheid van het brood als zeer belangrijk gezien. Om de concurrentiepositie te vergroten worden aspecten als productdifferentiatie en merkstrategieën genoemd. Meer informatie over de enquête: Henriette Glæsel, Tel. +45 44460960, hglq@novozymes.com

 

Reageer op dit artikel