nieuws

Dertig bakkersleerlingen strijden om Gouden Gard en Talentenprijs

Nieuws

ZOETERMEER/EINDHOVEN – Kenwerk houdt op 13 oktober voor de 24e keer de wedstrijden om de Gouden Gard en de Talentenprijs 2009. Dertig leerlingen van de verschillende bakkerijopleidingen in Nederland doen een gooi naar de titels.

Dertig bakkersleerlingen strijden om Gouden Gard en Talentenprijs

ZOETERMEER/EINDHOVEN – Kenwerk houdt op 13 oktober voor de 24e keer de wedstrijden om de Gouden Gard en de Talentenprijs 2009. Dertig leerlingen van de verschillende bakkerijopleidingen in Nederland doen een gooi naar de titels.

De wedstrijden worden dit jaar gehouden op het ROC van Eindhoven. De wedstrijd Gouden Gard bestaat uit opdrachten die de jonge banketbakkers op 13 oktober overdag maken. Vanaf 18.00 uur presenteren zij hun resultaten. Om 19.30 uur worden de winnaars van de 24-ste Gouden-, Zilveren- en Bronzen Gard en Marketingprijs bekendgemaakt. De winnaar ontvangt naast de Gouden Gard namens het Marketing Centrum Banketbakkerij, ROC Eindhoven en NBC aanvullende prijzen. Vorig jaar won Peter Remmelzwaal, werkzaam bij Crème de la Crème in Zoeterwoude Dorp.

Talentenprijs
De 21 deelnemers aan de Talentenprijs zijn bakkerijleerlingen op niveau 2, of hebben deze opleiding net afgerond. Deelnemers aan de Talentenprijs bereiden in hun leerbedrijf twee dezelfde taarten die aan het begin van de wedstrijddag worden ingeleverd bij de jury.  De vakjury bestaat uit een banketbakker, een ondernemersvrouw en een consument. De taart wordt naast uitstraling beoordeeld op afmeting, smaak en samenstelling. Thijs Abrahams, werkzaam bij Patisserie de Rouw in Vught won vorig jaar.

 

Reageer op dit artikel