nieuws

Biologisch brood in opmars

Nieuws

DEN HAAG – De economische malaise lijkt weinig invloed te hebben op de omzet van biologische levensmiddelen, waaronder brood, in de supermarkten.

Biologisch brood in opmars

DEN HAAG – De economische malaise lijkt weinig invloed te hebben op de omzet van biologische levensmiddelen, waaronder brood,  in de supermarkten.

In de eerste helft van dit jaar is die met tien procent gestegen, tegenover een omzetgroei van 2,9 procent voor de omzet van supermarkten in het algemeen, meldt de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw.

Brood
Brood en vleeswaren droegen het meest bij aan de groei. De omzet daarvan steeg met veertig procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2008. Een woordvoerder van de task force spreekt over een ‘inhaalslag’. Fabrikanten van brood en vleeswaren zijn later in de markt van biologische producten gestapt dan die van melk of verse groente.

Oerbrood
Ad Overgaag, coördinator van Oerbrood Biologisch bevestigt de bevindingen van Taskforce. ‘Wij zijn op 18 mei 2008 begonnen met Oerbrood biologisch. Het wordt verkocht in duizend winkels en het brood is verkocht. Tot die tijd was er amper biologisch brood te verkrijgen, dus dan haal je die groeicijfers snel.’

Biologische voeding heeft in ons land een marktaandeel van ruim twee procent. In de supermarkten wordt zo’n 44 procent van de biologische voeding verkocht, meer dan in speciaalzaken, door cateringbedrijven of bij de boer.

Task force
De task force kwam tot stand op initiatief van het ministerie van LNV. Hierin is de hele keten, van boeren tot detailhandel, vertegenwoordigd.
 

Reageer op dit artikel