nieuws

VWA: fouten rond etikettering voedsel

Nieuws

DEN HAAG – Veel producenten van levensmiddelen houden onvoldoende rekening met de nieuwe regelgeving voor voedselclaims.

DEN HAAG – Veel producenten van levensmiddelen houden onvoldoende rekening met de nieuwe regelgeving voor voedselclaims.

Dat blijkt uit onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Sinds 1 juli 2007 is er een nieuwe zogeheten Europese claimsverordening. Op 31 juli 2009 zijn de overgangstermijnen voor de claims voorbij en moeten alle voedingsclaims (op een enkele uitzondering na) voldoen aan die verordening. Uit onderzoek van de VWA blijkt dat op 57 procent van de geëtiketteerde voedingsmiddelen minimaal één voedingsclaim niet conform de nieuwe verordening is.

Bij het onderzoek van de VWA werden producten tussen mei en oktober 2008 onderzocht. De VWA onderzoekt of de situatie inmiddels is verbeterd, maar gaat vanaf 1 augustus 2009 producenten direct schriftelijk waarschuwen wanneer voedingsclaims niet aan de verordening voldoen. 
 

Reageer op dit artikel