nieuws

Plus: geen misleiding klant met bakker Ben van Bakel

Nieuws

DE BILT – Plus is tevreden over de introductie van de nieuwe broodlijn onder de naam Ben van Bakel. Vorige maand plaatste Plus grote advertenties in dagbladen en regionale kranten. Er is geen sprake van misleiding van de klant vindt de supermarktketen.

Plus: geen misleiding klant met bakker Ben van Bakel

DE BILT – Plus is tevreden over de introductie van de nieuwe broodlijn onder de naam Ben van Bakel. Vorige maand plaatste Plus grote advertenties in dagbladen en regionale kranten. Er is geen sprake van misleiding van de klant vindt de supermarktketen.

De tegenwoordige klant is op zoek naar ambachtelijke producten en Plus speelt er met ‘Uw ambachtelijke bakker Ben van Bakel’ op in. Vanuit het hoofdkantoor van Plus Retail BV in De Bilt laat Denise Dijkhof weten dat het hier om een merknaam gaat en dat Ben van Bakel niet bestaat. Vergelijkbaar met het brood van Cees Lammertinck dat door C1000 in 2007 in de markt is gezet. Wordt de klant voor de gek gehouden ? ‘Nee, dat vinden wij niet,’ stelt Dijkhof die aangeeft dat het brood wordt gebakken in de Plus-bakkerijen van Bake Five en Bakkersland en in 260 vestigingen in het land wordt verkocht. ‘Er is ruimte voor zo’n concept.’  

Het logo ‘Uw ambachtelijke bakker Ben van Bakel’ is terug te vinden op tijgerwit, wit, tarwe, volkoren, licht meerzaden, krenten/rozijnenbollen, meergranenbollen, witte bollen, donker zonnepit en donkermeergranen.  De eerste dagen gingen de  broden – en bollen per 5 stuks –  voor een ‘probeerprijs’ van 1.49 euro over de toonbank.
 

Reageer op dit artikel