nieuws

Omzet bakkerij gelijk met vorig jaar

Nieuws

DOETINCHEM – De omzet van de bakkerijen in Nederland is nagenoeg hetzelfde in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit de Beko Omzet Barometer van Beko Advies.

Omzet bakkerij gelijk met vorig jaar

DOETINCHEM – De omzet van de bakkerijen in Nederland is nagenoeg hetzelfde in vergelijking met vorig jaar.  Dat blijkt uit de Beko Omzet Barometer van Beko Advies.

De besteding van de consument in het tweede kwartaal is hoger dan in het eerste deel van het jaar. Dat is vooral toe te schrijven aan het grote aantal feest- en bijzondere dagen in deze periode: Pasen, Koninginnedag, Moederdag, de week van Hemelvaart (verkoopdag minder dus hogere besteding) en Pinksteren. Het aantal klanten daalde in het tweede kwartaal lichtjes. Het eerste halfjaar is afgesloten met een omzet die praktisch gelijk is aan vorig jaar.

Bakker
Tijdens de feestdagen weet de klant de weg naar de bakker te vinden. In de tussenliggende weken blijkt het lastiger klanten te binden. Uit andere gegevens waarover Beko Advies beschikt valt af te leiden dat het vooral de supermarkt is die langzaam klanten bij de bakker weghaalt. Vorig jaar werd in juni het EK voetbal gespeeld waardoor de bakker extra klanten wist te trekken.

Banketbakkerij
Met betrekking tot de banketbakkerij durft Beko Advies geen uitspraak te doen omdat het aantal deelnemende banketbakkerijen daarvoor te laag is. De banketbakkers die deelnemen aan de omzetbarometer weten hun klanten redelijk te binden en de omzet redelijk vast te houden.

De cijfers van het eerste kwartaal hebben betrekking op 12 weken, het tweede kwartaal geeft 13 weken weer.

 

Reageer op dit artikel