nieuws

Hans Kik uit Brouwershaven verkoopt bakkerij

Nieuws

BROUWERSHAVEN – Bakker Hans Kik (54) uit Brouwershaven heeft zaterdag 31 mei zijn laatste broden gebakken. Kik heeft zijn bedrijf aan de Markt 21 verkocht aan de Stadsbakkerij uit Zierikzee. Deze is van eigenaar Wilfred Droppers.

Hans Kik uit Brouwershaven verkoopt bakkerij

BROUWERSHAVEN – Bakker Hans Kik (54) uit Brouwershaven heeft zaterdag 31 mei zijn laatste broden gebakken. Kik heeft zijn bedrijf aan de Markt 21 verkocht aan de Stadsbakkerij uit Zierikzee. Deze is van eigenaren Wilfred en Marion Droppers.

‘De komende week geven we de winkel de uitstraling van de Stadsbakkerij en maandag 9 juni heropenen wij’, zegt de nieuwe eigenaar Wilfred Droppers. Naast zijn eigen assortiment wil hij de papegaaienbroodjes van Kik en diens traditie van elke week een ander soort vruchtenbrood hier voortzetten

Kik woont al sinds zijn tweede levensjaar op Brouwershaven en ging als jochie van zes na schooltijd al met zijn vader mee om brood bij de mensen thuis te bezorgen. Voor de bewoners in Brouw was hij dan ook altijd al ‘het jongetje van de bakker’.

Zijn besluit de bakkerij van zijn vader voort te zetten was geheel vrije keus. Hij wist zich in de bedrijfsvoering altijd volledig gesteund door zijn vrouw Ellen Kik-Duinhouwer. Het echtpaar vindt het nu tijd de bakens te verzetten. Hun twee kinderen voelen er niet voor het bedrijf voort te zetten.

Op de foto Wilfred Droppers na het winnen van de Beste Zeeuwse Bolus.

Reageer op dit artikel