nieuws

Bakkerij Fuite in clinch met gemeente over geluid

Nieuws

APELDOORN – Bakkerij Fuite uit Apeldoorn moet van de gemeente minder geluid maken. Fuite is het daar niet mee eens. De Raad van State moet nu beslissen.

Bakkerij Fuite in clinch met gemeente over geluid

APELDOORN – Bakkerij Fuite uit Apeldoorn moet van de gemeente minder geluid maken. Fuite is het daar niet mee eens. De Raad van State moet nu beslissen.

Bakkerij Fuite is naar de hoogste bestuursrechtbank gestapt omdat de gemeente het bedrijf een strengere geluidseis heeft opgelegd. Fuite moet onder de vijftig decibel op vijftig meter van het bedrijf blijven. Om hier aan te voldoen zou de bakkerij grote investeringen moeten plegen. Onterecht en onhaalbaar volgens de eigenaren van het bakkersbedrijf. Fuite wil bestaande rechten benutten en wil dat de norm van 50 decibel geluid wordt gelegd op de plaats waar woningen staan.

Bakkerij
De gemeente Apeldoorn wil met de strenge geluidseisen de recreatievelden aan de overkant van de bakkerij beschermen. Peter de Waard van Royal Haskoning, die Fuite begeleidt, vermoedt dat toekomstige woningbouw de reden is voor de strenge opgelegde geluidsnorm. Ook wil de gemeente ten onrechte dat Fuite een explosieluik op nieuwe silo’s plaatst. Vorige week werd de zaak behandeld door de Raad van State. Eigenaar Klaas Fuite is positief: ‘We wonen in de beste gemeente van Nederland. Ik ben er van overtuigd dat we er samen met de gemeente uitkomen.’

De Raad van State doet binnen zes weken uitspraak.
 

Reageer op dit artikel