nieuws

Bakker Runneboom (80) sluit deuren bakkerij na 60 jaar

Nieuws

AMSTERDAM – Bakkerij Runneboom in Amsterdam houdt na deze week op te bestaan. Na zestig jaar sluit de tachtigjarige eigenaar zijn deuren voorgoed.

Bakker Runneboom (80) sluit deuren bakkerij na 60 jaar

AMSTERDAM – Bakkerij Runneboom in Amsterdam houdt na deze week op te bestaan. Na zestig jaar sluit de tachtigjarige eigenaar zijn deuren voorgoed.

Han Runneboom (80) is sinds zijn twaalfde actief in het bakkersvak. Na schooltijd hielp hij zijn opa in de bakkerij. Op zijn twintigste besloot hij zijn eigen zaak te openen aan de 1e Van de Helststraat in Amsterdam. Zestig jaar later vindt hij het welletjes. Vrijdag sluit hij, met pijn in zijn hart, voorgoed zijn deur.

Smaak
De reden van de sluiting is te weinig omzet: ‘We zitten in een juppen gebied en die hebben geen smaak. Doordeweeks gaan ze allemaal naar de supermarkt.’ ‘We redden het niet meer’, stelt zijn vrouw Nel (70). Dochter Sylvia: ‘Ik wilde wel verder, maar dan moest er geïnvesteerd worden en die investeringen kan ik niet terugverdienen. Het afscheid is moeilijk, maar het was de enige keuze.’

BROOD
De bakkerswinkel gaat niet helemaal verloren. In de zaak komt BROOD, het bakkerijconcept van Johan Pater en Rin van der Molen.  Het is de tweede zelfstandige vestiging in Amsterdam.  

Reageer op dit artikel