nieuws

VWA: bakkers hebben hygiëne goed op orde

Nieuws

DEN HAAG – Bakkerijen met meerdere filialen scoren goed op het gebied van hygiëne. Dat blijkt uit de recente publicatie van de Voedsel en Waren Autoriteit.

VWA: bakkers hebben hygiëne goed op orde

DEN HAAG – Bakkerijen met meerdere filialen scoren goed op het gebied van hygiëne. Dat blijkt uit de recente publicatie van de Voedsel en Waren Autoriteit.

Voor levensmiddelenbedrijven met meerdere filialen werkt de VWA volgens de zogenoemde formuleaanpak. Op basis van steekproeven deelt de VWA de bedrijven in naar drie categorieën bedrijven: groen, bedrijven met nagenoeg geen risico, oranje, bedrijven met beperkt risico en rood, bedrijven met permanent risico. Van de vijftien onderzochte bakkersbedrijven scoren veertien groen. Dat betekent dat zij voor meer dan negentig procent voldoen aan de gestelde voedselveiligheidseisen. Een bakker is de oranje kleur toegekend omdat die onder de gestelde negentig procent scoorde.

Bekijk de namen van de gekeurde bakkerijen 

Lees in Bakkerswereld van 12 juni een uitgebreid artikel over de VWA keuringen

Reageer op dit artikel