nieuws

STIOS krijgt 5000 euro van Wouter de Graaf

Nieuws

STIOS heeft van Wouter de Graaf een cheque van 5000 euro ontvangen. Het geld wordt gebruikt voor de bouw van een bakkerij trainingscentrum in Ulaanbatar (Mongolië)

STIOS krijgt 5000 euro van Wouter de Graaf

STIOS heeft van Wouter de Graaf een cheque van 5000 euro ontvangen. Het geld wordt gebruikt voor de bouw van een bakkerij trainingscentrum in Ulaanbatar (Mongolië)

De stichting internationale ontwikkelingssamenwerking voor de bakkerij (STIOS) ondersteunt al 28 jaar bakkerijprojecten in ontwikkelingslanden. Het betreft hier hulp bij de inrichting van leslokalen voor bakkerij onderwijs, het opzetten van lesprogramma’s en het trainen van trainers die het onderwijs moeten verzorgen.

Bakkerij
Op dit moment werkt Stios in samenwerking met PUM (Nederlandse Senior Experts) aan het realiseren van een bakkerij trainingscentrum in Ulaanbaatar, Mongolië.
Het totale project bestaat uit het inrichten van dit trainingscentrum met apparatuur afkomstig uit Nederland, het opzetten van een compleet lesprogramma en het trainen van docenten. Het centrum zal gebruikt worden door de Kamer van Koophandel, die cursussen bakkerij onderwijs aanbiedt aan mensen die al in de bakkerij werkzaam zijn.

Giften
Daarnaast zal het Food Technology College gebruik maken van het centrum. Het project  moet binnen drie jaar zelfstandig kunnen draaien. De kosten voor het project bedragen ruim € 50.000,- Deze kosten worden gedragen door sponsoring en diverse giften.
Ook wordt dit project mede mogelijk gemaakt door een subsidie uit het programma Kleinschalige Plaatselijke Activiteiten (KPA) Dit programma is tot stand gekomen met financiering, van de minister voor Ontwikkelingssamenwerking.

 

 

Reageer op dit artikel