nieuws

NBOV stuurt brandbrief naar minister

Nieuws

DEN HAAG – De NBOV wil dat allochtone bakkers zich aan dezelfde regels moeten houden als hun autochtone collega’s. Reden voor de ondernemersvereniging om een brandbrief te sturen naar minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken.

NBOV stuurt brandbrief naar minister

DEN HAAG – De NBOV wil dat allochtone bakkers zich aan dezelfde regels moeten houden als hun autochtone collega’s. Reden voor de ondernemersvereniging om een brandbrief te sturen naar minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken.

De verschillen in het naleven van de regelgeving tussen de allochtone en autochtone bakkers is voor Rin van der Molen, voorzitter van de NBOV al jaren een doorn in het oog. ‘Volgens hem houden Marokkaanse, maar vooral Turkse bakkers er zo’n eigen wijze van ondernemen op na, dat het vaak onduidelijk is hoe het loopt met loonbelasting, pensioenen en afdrachten voor meelheffingen, maar ook de hygiëne. Hierdoor kunnen zij goedkoper brood aanbieden. En dat is ‘oneerlijke concurrentie’, aldus de voorzitter. ‘We zijn daarom bezig met het opstellen van een brandbrief aan de minister. De basis is dat we gelijke monniken gelijke kappen willen zien in het beleid.’

 

Reageer op dit artikel