nieuws

Migrant verliest arm in bakkerij

Nieuws

VALENCIA – ‘Dit had ik nooit van hem verwacht’, zegt de Boliviaanse immigrant Franns Rilles Melgar over zijn chef in een bakkerij in de Spaanse regio Valencia.

VALENCIA – ‘Dit had ik nooit van hem verwacht’, zegt de Boliviaanse immigrant Franns Rilles Melgar over zijn chef in een bakkerij in de Spaanse regio Valencia.

De 33-jarige Rilles verloor zijn linkerarm in een machine voor het kneden van deeg. Volgens de immigrant zette zijn baas hem daarna af op 200 meter van een ziekenhuis met de waarschuwing dat Rilles niets mocht zeggen over het bedrijfsongeval. De Boliviaan stelde in de donderdageditie van de Spaanse krant El País dat zijn baas niet wilde dat het bedrijfsongeval bekend werd, omdat Rilles illegaal werkte in de broodfabriek in de plaats Real de Gandia. Hij maakte werkdagen van twaalf uur en ontving daarvoor 23 euro per dag.

Ondanks de angst voor zijn baas klapte Rilles toch uit de school over het ongeval met de machine. Artsen wilden weten of ze de arm er weer konden aanzetten en stuurden de politie daarom naar de broodfabriek. De arm bleek in een vuilnisbak te zijn verdwenen en in zo’n slechte staat te verkeren dat het aanzetten niet meer mogelijk was. De politie onderzoekt de zaak. De eigenaar van de bakkerij ontkent dat de Boliviaanse werknemer op 200 meter van het ziekenhuis is gedumpt. Volgens de baas is de immigrant wel degelijk bij de afdeling spoedeisende hulp afgezet.

 

Reageer op dit artikel