nieuws

Gemeenteraad akkoord met verhuizing Bakkerij Holland

Nieuws

VRIEZENVEEN – Bakkerij Holland mag verhuizen. Dinsdag 16 juni gingen de meeste gemeenteraadsfracties in de gemeente Twenterand akkoord met de verhuizing van Bakkerij Holland naar het bedrijventerrein Almeloseweg Oost.

VRIEZENVEEN – Bakkerij Holland mag verhuizen. Dinsdag 16 juni gingen de meeste gemeenteraadsfracties in de gemeente Twenterand akkoord met de verhuizing van Bakkerij Holland naar het bedrijventerrein Almeloseweg Oost.

Bakkerij Holland is nu gevestigd aan het Oosteinde en heeft een bouwaanvraag ingediend voor een bakkerij op het nieuwe bedrijventerrein. Het is het eerste grote bedrijf dat van de Oosteinde naar de Almeloseweg verhuisd.

Financiële steun

De verhuizing van bakkerij Holland is in het belang van de gemeente Vriezenveen. Het verbetert de verkeersveiligheid en stimuleert de werkgelegenheid in de gemeente Twenterand. Wel stelden PvdA en ChristenUnie vragen over de financiële onderbouwing van het plan. Het college wil 4,75 miljoen beschikbaar stellen voor de verhuizing.

Wethouder Johan Oordt vond ook dat het hele proces duur is. Maar de bakkerij is heel vaak verder uitgebreid aan het Oosteinde tot het niet meer kon. ‘Hoe groter het bedrijf, hoe moeilijker het te verplaatsen is.Het bakken gaat door’, aldus Oordt. De CU neemt genoegen met deze verklaring, maar het PvdA-raadslid Brand wil nog steeds meer inzicht over de financiën. Volgens de wethouder staan in het rapport bedrijfsgeheimen over de bakkerij. Die wil hij, voordat de raad over het onderwerp stemt, wel voorleggen aan de PvdA-er Brand.

 

Reageer op dit artikel