nieuws

België komt met Dag van het Brood

Nieuws

BRUSSEL – Nederland kent al jaren de Week van het Brood. Belgie introduceert dit najaar De Dag van het Brood. Brood

BRUSSEL – Nederland kent al jaren de Week van het Brood. Belgie introduceert dit najaar De Dag van het Brood.

De volledige broodsector slaat op 22 oktober de handen in elkaar om brood als gezonde en lekkere bron van energie in de kijker te zetten. De lancering van de website www.alledagenbrood.be op 15 juli betekent meteen het startschot voor de actie.

Broodsector
Hoewel brood een wezenlijk onderdeel uitmaakt van een gezond voedingspatroon, haalt de gemiddelde Belg de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid niet. Het thuisverbruik begint de laatste jaren zelfs te dalen. Reden genoeg voor de verschillende beroepsorganisaties uit de broodsector om de handen in elkaar te slaan. Op 22 oktober 2009, de nationale Dag van het Brood, staat brood met al zijn troeven in de kijker. Meer informatie: www.alledagenbrood.be
 

Reageer op dit artikel