nieuws

Bankroet Van Keulen dreunt na

Nieuws

NIJVERDAL/ZWOLLE – Het faillissement van Van Keulen Bakkerijmachines – waarvan de naam vlak voor het bankroet werd veranderd in VK – dreunt na in de rechtszaal. De Brabantse zakenman Ben Siebert, voormalig financier van Van Keulen – wil voormalig zakenpartner Kees Huls via de rechter het zwijgen opleggen.

Bankroet Van Keulen dreunt na

NIJVERDAL/ZWOLLE – Het faillissement van Van Keulen Bakkerijmachines – waarvan de naam vlak voor het bankroet werd veranderd in VK – dreunt na in de rechtszaal. De Brabantse zakenman Ben Siebert, voormalig financier van Van Keulen – wil voormalig zakenpartner Kees Huls via de rechter het zwijgen opleggen.

"Er is hier sprake van een haatcampagne." Huls werkte vorig jaar korte tijd voor VK en raakte in ernstig conflict met de toenmalige directie van het bedrijf en met Siebert. Via zijn factoringmaatschappij WinPlus had Siebert grote invloed op de bedrijfsvoering bij VK Bakkerijmachines, dat vorig voorjaar ook al failliet ging. Bij het tweede bankroet, in april van dit jaar, verloren de laatste zes werknemers hun baan. Zij hadden nog maanden salaris tegoed.

Ruzie
Het bedrijf verhuisde vlak voor het bankroet statutair naar Rotterdam en de naam werd ook gewijzigd. Ook Kees Huls, die zegt onder meer nog 19.000 achterstallige provisie van de onderneming tegoed te hebben, kon fluiten naar zijn geld. De inwoner van Heino verkeerde op dat moment al maanden op voet van oorlog met de twee directeuren van van VK Bakkerijmachines en met Siebert.

Directe aanleiding voor de ruzie was de verkoop van de auto van Huls door de deurwaarder. Huls had tegen een rente van 17,5% 10.000 euro van Sieberts bedrijf WinPlus geleend voor de auto, die hij nodig had voor zijn werk. Toen er spanningen ontstonden bij VK en Huls niet afbetaalde – omdat hij naar eigen zeggen zijn provisie niet kreeg – liet Siebert de auto in het openbaar verkopen.

Rectificatie
Huls verscheen gisteren zonder advocaat in de Zwolse rechtszaal. Hij zei geen raadsman te kunnen betalen, aangezien een persoonlijk faillissement voor hem dreigt. Aldus voerde Huls zijn eigen verdediging.
Advocaat mr. Schras van Siebert eiste dat Huls zijn negatieve uitspraken over Siebert rectificeert, de website over Siebert van het internet haalt en dat Huls een jaar lang geen contact opneemt met Siebert. Dit alles op straffe van 2500 euro per overtreding en, in het uiterste geval, gijzeling voor de duur van zes maanden.

"Het is een haatcampagne die maar door- gaat, een persoonlijke kruistocht die mijn cliënt reputatieschade bezorgt. Wat Huls beweert is onjuist, onwaar en onbewezen", aldus Schras.
Huls stuurde de laatste maanden een breed uitgesponnen ‘soap’ over de lotgevallen van Ben Siebert toe aan nieuwsmedia en partijen in de bakkerswereld. In zijn geschriften, die ook op internet te vinden zijn, wordt Siebert neergezet als een louche zakenman, die al zijn tegenstanders via gerechtelijke procedures probeert uit te roken.

En Huls ontdekte met zijn gespeur dat Siebert een groot aantal BV’s in het leegstaande pand van VK Bakkerijmachines in Nijverdal heeft ondergebracht. Tot die BV’s behoorde ook The Entertainment Group, waarin bekende Nederlanders als Marco Borsato en Ajax-directeur Rik van den Boog deelnemen, beweert Huls.

Verder kenschetst hij Siebert als ‘misbaksel van de duivel’ en beschuldigt de zakenman uit Boxtel van ‘financiële manipulaties’. "Allemaal insinuaties en verdachtmakingen zonder iets te kunnen bewijzen", betoogde Sieberts raadsman Schras. "Hoe ver mag je gaan in je vrijheid van meningsuiting? Dit is grensoverschrijdend onbetamelijk en moet stoppen."
Voorzieningenrechter mr. Van der Hulst denkt na over die vraag en wijst over twee weken vonnis.

 

Reageer op dit artikel