nieuws

Bakkerij Geertsema maakt leerlingen warm voor bakkersvak

Nieuws

VEENDAM – Bedenk een nieuw koekje met ingrediënten en verpakking. Dat was de opdracht die tientallen vmbo leerlingen uit Veendam kregen. Hendrik Geertsema van bakkerij Geertsema uit Muntendam begeleidde de jeugd en koos de beste uit.

Bakkerij Geertsema maakt leerlingen warm voor bakkersvak

VEENDAM – Bedenk een nieuw koekje met ingrediënten en verpakking. Dat was de opdracht die tientallen vmbo leerlingen uit Veendam kregen. Hendrik Geertsema van Bakkerij Geertsema uit Muntendam begeleidde de jeugd en koos de beste uit.

De koekjeswedstrijd werd in 2008 voor het eerst met succes gehouden. Ook dit jaar was geslaagd, aldus bakker Hendrik Geertsema die samen met Ronald Schlingmann van AB Mauri de jury vormde. ‘We hebben mooie inzendingen gezien en de kinderen waren ook weer zo enthousiast, geweldig.’ Het winnende ontwerp is de Pimple geworden: een ronde koek met chocolade en schuimbanaan. ‘De verpakking was mooi, de presentatie goed en omdat voetbalclub Veendam een nieuw stadion in de vorm van een banaan krijgt, zie ik daar wel kansen in.’

Bakkerij
De winnende leerlingen mogen volgende week donderdag als prijs een workshop volgen bij Bakkerij Geertsema om verder aan het product te werken. De koek wordt daarna door Geertsema in productie genomen. Een deel van de opbrengst gaat naar de school. Vooraf aan de wedstrijd gaf Geertsema de leerlingen enkele tips en presenteerde zijn zijn bedrijf door middel van een video.

 

Reageer op dit artikel