nieuws

Ambachtsbakker komt met nieuw broodconcept

Nieuws

SPAKENBURG – De Ambachtsbakker introduceert een nieuwe broodlijn: Ambachtsbrood, Natuurlijk dichtbij. Het verhaal achter het brood staat centraal.

Ambachtsbakker komt met nieuw broodconcept

SPAKENBURG – De Ambachtsbakker introduceert een nieuwe broodlijn: Ambachtsbrood, Natuurlijk dichtbij. Het verhaal achter het brood staat centraal.

Tientallen Nederlandse boeren werken aan het broodconcept mee dat de Ambachtsbakker samen met Meneba heeft ontwikkeld. De boeren verbouwen tarwe speciaal voor de Ambachtsbakker.  Naast het gebruik van Nederlandse tarwe is het brood e-nummer en koemelk vrij, wordt de tarwe gemalen op een authentieke molensteen en is er een natuurlijk desem aan toegevoegd, aldus Johan Hartog, formulemanager van de Ambachtsbakker.

Bakker, boer, molenaar
‘De boer, molenaar en bakker zijn weer als vanouds herenigd. Samen zijn we op zoek gegaan naar markttrends om deze te vertalen naar een nieuw broodconcept. De consument moet verteld worden dat het niet een kwestie is van een paar machines aanzetten, maar dat iedere dag tijd, temperatuur en toewijding nodig zijn om zo’n heerlijk product op de plank te leggen. Met deze exclusieve broodlijn hebben we een goed verhaal te vertellen en dat gaan we zeker doen.’

Inmiddels zijn er al diverse borden in weilanden geplaatst met de tekst: Hier wordt tarwe verbouwd voor het Ambachtsbrood. De borden staan in Zevenhoven, Nagele (bij Urk) en in Garsthuizen(boven Groningen). De Ambachtsbakker wil meer borden gaan plaatsen in Nederland. De nieuwe broodlijn is vanaf oktober verkrijgbaar in de soorten wit, volkoren en donker.

 

Reageer op dit artikel