nieuws

Nederland net buiten podium op Europese vakwedstrijden jeugd

Nieuws

BERN – Tijdens de Europese vakwedstrijden voor jeugdige bakkers onder de 23 jaar in Bern is Nederland als vierde geëindigd.

Nederland net buiten podium op Europese vakwedstrijden jeugd

BERN – Tijdens de Europese vakwedstrijden voor jeugdige bakkers onder de 23 jaar in Bern is Nederland als vierde geëindigd.

De wedstrijd werd gehouden van van 26 tot 29 januari Voor Nederland deden Bastiaan Lurvink en Joerie van Eck mee. zBeiden ijn vorig jaar juni tijdens de skate-off geselecteerd door de Stichting Jeugd Vakwedstrijden.Bastiaan en Joerie (getraind door Hans Som, en Richard Jansen) moesten binnen vijf uur een groot assortiment grootbrood, krokantbrood, koffiebroodjes en getoerd gerezen broodjes maken. Daarnaast moest er binnen het thema een sierstuk gemaakt worden van brooddeeg of een taart. Het thema was dit jaar dieren. Bastiaan maakte een vis als sierstuk, Joerie twee hondjes.

Prijsuitreiking
De jury voor Nederland was dit jaar vertegenwoordigd door Wim Visser, bakkerijdocent aan het Edison college in Apeldoorn. De prijsuitreiking werd opgefleurd door een groep enthousiaste bakkersleerlingen van het Graafschap College. De school organiseerde voor deze leerlingen een vierdaagse excursie

Uitslag

1. Zwitserland
2. Oostenrijk
3. Denemarken

–  Originaliteitsprijs: België
–  Landenprijs:Zwitserland

 

Reageer op dit artikel