nieuws

Hebaco overgenomen

Nieuws

NIJVERDAL – Ovenfabrikant en -leverancier Hebaco uit Nijverdal komt in andere handen. Vanaf 2 maart zullen Klaas Zonnebeld en Nuran Gelici het managementteam van Hebaco versterken.

Hebaco overgenomen

NIJVERDAL – Ovenfabrikant en -leverancier Hebaco uit Nijverdal komt in andere handen.  Vanaf 2 maart zullen Klaas Zonnebeld en Nuran Gelici het managementteam van Hebaco versterken.

Zonnebeld en Gelici zijn vanaf 2 maart mede-eigenaar van Hebaco en hebben een meerderheidsbelang in het bedrijf. Eigenaar en algemeen directeur Jan Hekman van Hebaco blijft bij het bedrijf betrokken, maar zal meer op de achtergrond opereren. Hekman: ‘Zonnebeld en Gelici hebben vanaf maart de dagelijkse leiding. Ik blijf bij de zaak betrokken, maar trek mij langzaam terug.’ Een datum noemt Hekman niet. 

Zonnebeld en Gelici komen van de firma Selo in Oldenzaal en hebben jarenlange ervaring opgedaan in het produceren en verkopen van machines in de levensmiddelenindustrie.
Zonnebeld zal zich bezig houden met de techniek terwijl Nuran Gelici de verkoop voor zijn rekening neemt. Hekman was al langere tijd op zoek naar een geschikte opvolging van zijn bedrijf. ‘Hebaco is een mooi gezond bedrijf en dat wilde ik graag door laten gaan. Met Zonnebeld en Gelici is die toekomst verzekerd.’
 

Reageer op dit artikel