nieuws

Nieuwe directeur voor HBD

Nieuws

DEN HAAG – Het Algemeen Bestuur van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) heeft Lotte de Jong benoemd als nieuwe directeur.

Nieuwe directeur voor HBD

DEN HAAG – Het Algemeen Bestuur van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) heeft Lotte de Jong benoemd als nieuwe directeur.

Ook zal ze de functie van secretaris invullen. Lotte de Jong volgt Eduard van de Lustgraaf op die vorig jaar juli vertrok. Hij is voor zichzelf begonnen. De Jong heeft ruime ervaring, zowel politiek/bestuurlijk als op het gebied van management. Zo was zij algemeen directeur/gemeentesecretaris in Ermelo en Blaricum en ze was directeur van penitentiaire inrichtingen. Van huis uit is zij bekend met de ondernemerswereld.

Bouwer
Geert Vermeer, voorzitter van het HBD: ‘Zij is een bouwer en een ervaren onderhandelaar. Zij kent vanuit haar huidige functie de verhoudingen tussen bestuurlijke en uitvoerende partijen. Haar motivatie ligt vooral in het maatschappelijk belang van HBD en de sector die HBD vertegenwoordigt. Zij draagt de detailhandel een warm hart toe.’

Strategie
‘Wij hebben met het bestuur een nieuwe strategie bepaald. Zo zal het HBD (nog) sneller moeten inspelen op de dynamiek in de detailhandelssector. Ook gaat het HBD nog nauwer samenwerken met de branche- en koepelorganisaties in de detailhandel. Met de nieuwe directeur kunnen we aan de uitvoering hiervan een goed vervolg geven’, aldus Vermeer. De Jong treedt per 1 maart in dienst. 
 
 

Reageer op dit artikel