nieuws

Delhaize verlaagt broodprijs met 10 cent

Nieuws

BRUSSEL – Het Belgische supermarktconcern Delhaize heeft de prijs van verse broden met 10 cent per stuk verlaagd.

Delhaize verlaagt broodprijs met 10 cent

BRUSSEL – Het Belgische supermarktconcern Delhaize heeft de prijs van verse broden met 10 cent per stuk verlaagd.

‘We doen deze extra inspanning naar aanleiding van de dalende koopkracht. Brood is een basisproduct, dat in een onzekere economische periode als nu aan belang wint in de dagelijkse voeding van de consument’, aldus Serge Arnaert, verantwoordelijke voor de bakkerijafdeling van Delhaize België.

Voor een klein brood van 400 gram betaalt de klant nu 1,09 euro en voor een groot brood van 800 gram 1,75 euro, meldt de Vlaamse website Vilt op basis van berichtgeving van het Belgische persbureau Belga.  Concurrent Colruyt is bereid om de prijsdaling te volgen. ‘Wij vergelijken zeer goed alle prijzen van de concurrenten. Als het nodig is, laten we onze prijs zakken’, aldus Jan Prinsen, directeur verse producten bij Colruyt. Ook supermarktketen Carrefour is naar eigen zeggen bereid om, als het nodig is, de prijs te laten dalen. ‘Ook wij vergelijken altijd de prijzen van onze concurrenten. Onze aandacht gaat vooral uit naar ons nummer 1 brood, een brood van 800 gram voor slechts 0,69 euro’, aldus Julie Stordiau, woordvoerster van Carrefour. 

Lees ook: Bakkers berekenen lagere grondstofprijs door aan klant

 

Reageer op dit artikel