nieuws

Brood bakker Jan-Aart Schuld naar hoofdstad

Nieuws

OLDEBROEK – Amsterdam heeft vorige week de titel Hoofdstad van de Smaak overgenomen van Zwolle, de nationale smaakhoofdstad van 2008. De Oldebroeker bakker Jan-Aart Schuld verraste de Amsterdamse wethouder Marijke Vos met zijn Akkerbrood.

Brood bakker Jan-Aart Schuld naar hoofdstad

OLDEBROEK – Amsterdam heeft vorige week de titel Hoofdstad van de Smaak overgenomen van Zwolle, de nationale smaakhoofdstad van 2008. De Oldebroeker bakker Jan-Aart Schuld verraste de Amsterdamse wethouder Marijke Vos met zijn Akkerbrood.

De titeloverdracht van de ‘smaakhoofdstad’ vond plaats tijdens de BioVakbeurs in de Zwolse IJsselhallen. De Zwolse wethouder Martin Knol overhandigde de titel officieel aan zijn Amsterdamse collega Marijke Vos. Bij die gelegenheid was ook Jan-Aart Schuld, de Held van de Smaak 2008. De succesvolle warme bakker uit Oldebroek verraste de Amsterdamse wethouder met Akkerbrood, meldt de regionale krant Huis aan huis Elburg en Oldebroek. Voor dit brood verbouwt Jan-Aart zijn eigen graan, dat vervolgens in de molen in Oostendorp gemalen wordt.
 

Lees ook: Superieure kwaliteit uit Oldebroek en Zaandijk

Reageer op dit artikel