nieuws

Banketbakkersfamilie Krul betreurt misbruik naam

Nieuws

DEN HAAG – Banketbakkersfamilie Krul distantieert zich van de televisieserie ‘Gebak van Krul’, uitgezonden door de VARA.

Banketbakkersfamilie Krul betreurt misbruik naam

DEN HAAG  – Banketbakkersfamilie Krul distantieert zich van de televisieserie ‘Gebak van Krul’, uitgezonden door de VARA.

Maison Krul was één van de topzaken in Nederland, hofleverancier en drager van de eretitel Koninklijk. Volgens een woordvoerder van de familie staat dat erg ver af van de achtdelige muzikale comedyserie die de VARA nu brengt. ‘Het beroemde gebak van Krul en de chocolade werden niet alleen door het Koninklijk Huis zeer gewaardeerd maar ook liet de schitterende lunchroom in het Jugendstillgebouw bij eenieder dierbare herinneringen na,’ laat Mieke Krul Bakkerswereld.nl weten. ‘De familie Krul die in Den Haag vier generaties lang het beste van zichzelf heeft gegeven, betreurt het misbruiken van haar naam en begrijpt de verontwaardiging van de kijkers die Maison Krul hebben gekend,’ vervolgt Krul.

De serie die de VARA op acht zaterdagavonden vanaf 19.30 uur uitzendt, speelt zich af in een ouderwetse banketbakkerij in het hartje van de Amsterdamse Jordaan. Het gebak van frietvet is gemaakt door de Waalwijkse bakker Tim van Beijnen.
 

Lees ook:

TV-serie is ‘belediging’ voor Maison Krul
– 1,4 miljoen kijkers voor ‘Gebak van Krul’
 

Reageer op dit artikel