nieuws

Bakkerij Krielaars sluit maand lang winkel ’s middags na overvallen

Nieuws

TILBURG – Bakkerij Krielaars sluit een maand lang ’s middags de winkel om de veiligheid te garanderen van het personeel en de klanten.

Bakkerij Krielaars sluit maand lang winkel ’s middags na overvallen

TILBURG – Bakkerij Krielaars sluit een maand lang ’s middags de winkel om de veiligheid te garanderen van het personeel en de klanten.

De maatregelen zijn genomen nadat het bedrijf twee keer in een week tijd is overvallen. Dinsdag en vorige week stonden er twee gemaskerde mannen in de zaak. Met vuurwapens eisten zij geld. De daders zijn nog niet gepakt.

Personeel
Krielaars sluit de winkel ’s middags om de veiligheid van de klanten en het personeel te garanderen, stelt Daniëlle Doorakkers in het Brabants Dagblad. Zij is familielid en woordvoerder van de eigenaren.
Waarom ’s middags? ‘‘s Ochtends staan er meer mensen in de winkel omdat er gebakken wordt. Na enen is er minder personeel aanwezig. En kunnen we dus minder goed de veiligheid garanderen.’

Maatregelen
De overvallen zijn hard aangekomen. ‘Onze winkel draait niet op machines maar op mensen. Na twee overvallen kun je de knop niet zomaar omzetten. Er spelen veel emoties. We zijn er helemaal beduusd van, voelen woede en onmacht. Grote pechvogels zijn we.’ De eigenaren gaan nog meer maatregelen nemen. Er komen camera’s in de winkel te hangen en er komt een belsysteem zodat niet alle klanten zomaar binnen kunnen. "Vreselijk dat het moet. Maar de veiligheid staat voorop."
 

Reageer op dit artikel