nieuws

Aloys Lurvink haalt ruim 10.000 euro op voor Bake for Life

Nieuws

DOETINCHEM – Bake for Life heeft een cheque ontvangen van ruim 10.000 euro. De gulle gever is bakker Aloys Lurvink

Aloys Lurvink haalt ruim 10.000 euro op voor Bake for Life

 

DOETINCHEM –  Bake for Life heeft een cheque ontvangen van ruim 10.000 euro. De gulle gever is bakker Aloys Lurvink

Het exacte bedrag dat Lurvink, eigenaar van de gelijknamige bakkerij in Doetinchem, overhandigde aan Bert Wiltink van Bake for Life was 10.676,90 euro. Hiermee wordt een vierde bakkerij gebouwd in het Afrikaanse land Oeganda. Lurvink heeft het geld bij elkaar gekregen door zich te laten sponsoren tijdens de halve marathon in Doetinchem.

Acties
Het begon vorig jaar toen Bert Wiltink met zusters uit Oeganda de bakkerij van Lurvink bezocht.
Pratend over het succes van de door Nederlandse bakkers opgezette bakkerijen in dit derde wereld land sloeg de vonk over. Direct na marathon stond de teller al op vier mille, aldus Lurvink. Vervolgens raakte de plaatselijke schooljeugd enthousiast en werd de inzamelingsactie voortgezet met de verkoop van kerstbroden.

Bakkersvak
Met het bouwen van nog een bakkerij in Oeganda krijgen jonge gehandicapten de kans om het bakkersvak te leren. In een driejarige opleiding worden ze opgeleid tot bakker. De bakkerijen worden gerund door lokale organisaties. Vanuit Nederland wordt de blijvende levensvatbaarheid bewaakt en waarnodig wordt er bijgestuurd.

 

Reageer op dit artikel