nieuws

1,4 miljoen kijkers voor ‘Gebak van Krul

Nieuws

AMSTERDAM – De eerste aflevering van Gebak van Krul trok zaterdag 1,4 miljoen kijkers. De achtdelige serie speelt zich af in een ouderwetse banketbakkerij in het hartje van de Jordaan. Het gebak van frietvet is gemaakt door de Waalwijkse bakker Tim van Beijnen.

1,4 miljoen kijkers voor ‘Gebak van Krul

AMSTERDAM – De eerste aflevering van Gebak van Krul trok zaterdag 1,4 miljoen kijkers.  De achtdelige serie speelt zich af in een ouderwetse banketbakkerij in het hartje van de Jordaan. Het gebak van frietvet is gemaakt door de Waalwijkse bakker Tim van Beijnen.

Van Beijnen (31) maakte voor de muzikale comedie van de VARA demogebak. De vitrine in de winkel van bakker Krul staat vol met kleine marsepeinen taartjes en chocolade gebak. Van frietvet omdat echte taarten onder de opnamebelichting smelten. 

De serie speelt in de Amsterdamse Jordaan en is ook in Amsterdam opgenomen. ‘Gebak van Krul’ is een achtdelige muzikale comedyserie, te zien op zaterdagavond om 19.30 uur op Nederland 1. De hoofdrollen worden gespeeld door musical- en operazanger Henk Poort, cabaretière/actrice Mylène d’Anjou en de musicalzangeressen Céline Purcell en Dorien Haan. De liedteksten en de muziek van Theo Nijland, uitgevoerd door het Metropole Orkest, staan garant voor een muzikale comedy vol zang en dans. ‘Gebak van Krul’ is  geschreven door Haye van der Heyden (Kinderen Geen Bezwaar, In de Vlaamsche Pot, Kees & Co).

De serie werd vorig jaar opgenomen.

Naar een fragment uit de serie.

Naar beelden van de opnames. (duurt even alvorens filmpje is opgeladen).

 

 

Reageer op dit artikel