nieuws

Vervoer kerststol van 32 meter lastig

Nieuws

BUNSCHOTEN – Bij bakkerij ’t Stoepje in Bunschoten wordt gerept van de grootste kerststol ooit. Feit is dat het niet-alledaagse gevaarte 32 meter lang is en 150 kilogram weegt. Het vervoeren ervan bleek een probleem.

Vervoer kerststol van 32 meter lastig

BUNSCHOTEN – Bij bakkerij ’t Stoepje in Bunschoten wordt gerept van de grootste kerststol ooit.  Feit is dat het niet-alledaagse gevaarte 32 meter lang is en 150 kilogram weegt. Het vervoeren ervan bleek een probleem.

‘We hebben ons behoorlijk in de klus vergist, maar het is uiteindelijk gelukt,’ zegt ’t Stoepjedirecteur Peter Beukers in het Algemeen Dagblad.  Het idee een superkerststol te produceren, borrelde in Bunschoten op door het tv-programma De Frogers: Effe geen cent te makken. Hierin komen de belevenissen aan bod van zanger René Froger, echtgenote Natasja en hun kinderen, terwijl zij een maand op bijstandsniveau leven. In de achtdelige reeks staat de Voedselbank centraal.

Speciaal voor deze gelegenheid was de superstol vervaardigd, ‘een cadeau van ’t Stoepje, dat al jaren brood van gisteren ter beschikking stelt aan de Voedselbank’. Maar toen de lekkernij klaar was, diende zich een niet ingecalculeerde complicatie aan. Beukers wilde de stol in één geheel over de weg van Bunschoten naar de studio van RTL4 in Almere vervoeren, maar kwam erachter dat de wetgever hier een stokje voor steekt. Beukers: ‘Het transport zou al gauw een lengte hebben van veertig meter en dat mag niet zomaar in dit land. Ook daar zijn weer allerhande regeltjes voor.’  Beukers’ oplossing: de stol, die in een grote hal lag opgeslagen, moest worden gevierendeeld. Aldus geschiedde en zo ging de stol in delen de weg op. Om in Almere weer als één geheel te worden getoond. 

Reageer op dit artikel