nieuws

Teus van Capelleveen overleden

Nieuws

VLEUTEN – Teunis van Capelleveen is op 12 december in zijn woonplaats Vleuten overleden. Hij was één van de drie broers van de derde generatie Van Capelleveen, die het bedrijf van zijn grootvader heeft voortgezet. Het bedrijf ruilde de naam Van Capelleveen in 1990 in voor Capway Systems.

VLEUTEN – Teunis van Capelleveen is op 12 december in zijn woonplaats Vleuten overleden. Hij was één van de drie broers van de derde generatie Van Capelleveen, die het bedrijf van zijn grootvader heeft voortgezet. Het bedrijf ruilde de naam Van Capelleveen in 1990 in voor Capway Systems.

Teunis van Capelleveen  is 70 jaar geworden. ‘Teus (zoals hij werd genoemd) heeft samen met zijn broers op inspirerende wijze verder gebouwd aan het succes van onze ondernemingen’, aldus Theo Pothof, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Macap Holding BV in Driebergen. Teus van Capelleveen was in 1983 oprichter van de vestiging van Capway Systems Inc. in York, de Verenigde Staten. Hij was mede eigenaar van de Sales & Service vestiging in Leeds te Engeland, waar hij sinds de oprichting in 1993 actief bij betrokken is gebleven.

Capway
Daarna was hij  mede-eigenaar van de Capway bedrijven Systems BV en Rijkaart BV. Frans Augustijn, algemeen directeur van deze twee bedrijven laat weten: ‘Samen met zijn twee broers heeft hij door zijn ondernemerschap, grote gedrevenheid, commerciële insteek en zijn humoristische inborst onze firma’s op de wereldkaart gezet.’ In 1995 volgde de oprichting van Capway Pan in Dronten. Volgens Joop Kornelis, General Manager van Capway Pan was de oprichting van dit bedrijf een lang gekoesterde wens van Teus.

Teus van Capelleveen wordt vrijdag 19 december gecremeerd in crematorium Den en Rust in Bilthoven. De crematieplechtigheid begint om 16.00 uur.

 

Reageer op dit artikel