nieuws

Oliebollenfile bij Berntsen

Nieuws

DIDAM – Een goede oliebol is goud waard. Kampioensbakker Paul Berntsen weet daar alles van. Zijn tweede plek in de AD oliebollentest zorgt voor lange rijen in en buiten de winkel.

Oliebollenfile bij Berntsen

DIDAM – Een goede oliebol is goud waard. Kampioensbakker Paul Berntsen weet daar alles van. Zijn tweede plek in de AD oliebollentest zorgt voor lange rijen in en buiten de winkel.

Het is 31 december 9.30 uur. Rondom de bakkerij is geen parkeerplekje te vinden. Wie op zoek wil naar een goede oliebol en voor het eerst in Didam is, heeft geen moeite de plek te vinden. De lange rij wachtende mensen is van ver te zien. De winkel staat vol en buiten gaat de rij tot aan de straat.

Gekkenwerk
Eigenaar Paul Berntsen neemt mijn felicitatie in ontvangst om direct door te gaan met bakken. ‘Het is gekkenwerk. Als alles goed gaat, kunnen we het aan, maar er mag niks fout gaan’, zegt hij terwijl hij de oliebollen in het vet zorgvuldig omdraait. 

Friesland
De mensen komen van heinde en verre voor de bollen van Berntsen. Zelfs uit Friesland, zo blijkt uit een artikel van dagblad de Gelderlander. De Fries is speciaal voor de oliebollen op de trein gestapt naar Didam. Een actie die de Didamse bakker op waarde schatte. Omdat de man uit Joure niet goed kan lopen, heeft Berntsen de bollen naar het station gebracht. 
 

Reageer op dit artikel