nieuws

Hogere sinterklaasomzet bij NBOV-leden

Nieuws

GOUDA – De bakkerijbranche houdt zich traditiegetrouw goed staande in tijden van crisis. De branche blijkt, zoals de Duitsers zouden zeggen, ‘krisefest’ meldt de Nederlandse Brood en Banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV).

Hogere sinterklaasomzet bij NBOV-leden

GOUDA – De bakkerijbranche houdt zich traditiegetrouw goed staande in tijden van crisis. De branche blijkt, zoals de Duitsers zouden zeggen, ‘krisefest’ meldt de Nederlandse Brood en Banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV).

Een korte sinterklaasenquête onder NBOV-leden leert dat Sinterklaas dit jaar guller was met bakkerstraktaties dan vorig jaar: de meerderheid van de geënquêteerden had een hogere sinterklaasomzet, staat te lezen op de website van de NBOV. Sint was traditioneel in zijn bakkerijaankopen: in de top 5 gaat speculaas aan kop, gevolgd door amandelstaven, chocoladeletters, marsepein en taai taai. Handgespoten chocoladeletters deden het onverwacht goed dit jaar, hetgeen aansluit op de gesignaleerde toegenomen vraag naar traditionele, pure producten.

Van de kredietcrisis heeft de overgrote meerderheid van de geënquêteerden in de winkel nog niets gemerkt.

 

 

Reageer op dit artikel