nieuws

HBA gaat tekort aan vakmensen oplossen

Nieuws

DEN HAAG – Het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA), het CWI en Bedrijfschap Afbouw gaan zich sterk maken om het tekort aan vakmensen in het ambacht op te lossen.

DEN HAAG – Het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA),  het CWI  en Bedrijfschap Afbouw gaan zich sterk maken om het tekort aan vakmensen in het ambacht op te lossen.

De partijen tekenden op maandag 8 december een samenwerkingsovereenkomst met als doel om meer vakbekwaam personeel aan te trekken, het imago van ambachten te verbeteren en het ondernemerschap te stimuleren.

Samenwerkingsovereenkomst
De afspraken tussen HBA en CWI zijn een vervolg op een pilot project uit 2006 waarbij de partijen op zes plaatsen in het land Servicepunten Ambachten hebben geopend. De servicepunten geven voorlichting over ambachtelijke beroepen en opleidingen, initiëren wervingsprojecten en stimuleren ondernemerschap en bedrijfsovernames in het ambacht. De servicepunten zijn gevestigd in Drachten, Gouda, ‘s-Hertogenbosch, Hoofddorp, Rotterdam en Zwolle.
Momenteel verdienen ruim 900.000 mensen hun brood in de ambachtseconomie. Bij het HBA zijn ruim 72.000 ambachtelijke bedrijven aangesloten. Bij het Bedrijfschap Afbouw zijn circa 10.000 bedrijven geregistreerd.

 

Reageer op dit artikel