nieuws

Fusie Friesland Foods en Campina gaat door

Nieuws

MEPPEL/ZALTBOMMEL – Friesland Foods en Campina gaan fuseren. Woensdagmiddag hebben de algemene vergadering van Zuivelcoöperatie Friesland Foods en de ledenraad van Zuivelcoöperatie Campina dat besloten.

Fusie Friesland Foods en Campina gaat door

MEPPEL/ZALTBOMMEL – Friesland Foods en Campina gaan fuseren. Woensdagmiddag hebben de algemene vergadering van Zuivelcoöperatie Friesland Foods en de ledenraad van Zuivelcoöperatie Campina dat besloten.

Eerder op de dag had de Europese Commissie ingestemd met de fusie, op voorwaarde dat een deel van de dagverse zuivelactiviteiten in Nederland, een kaasfabriek in Nederland en twee merken voor langhoudbare zuiveldranken in Nederland en België worden afgestoten. Om het aandeel van FrieslandCampina op de boerderijmelkmarkt in Nederland te verminderen en de beschikbaarheid van melk voor derden te garanderen, zal jaarlijks maximaal 1,2 miljard kilo melk via een op te richten stichting beschikbaar moeten worden gesteld voor verkoop aan (nieuwe) producenten van dagverse zuivel of natuurgerijpte kaas in Nederland. De daadwerkelijke fusie zal naar verwachting op 30 december 2008 plaatsvinden.
 

Reageer op dit artikel