nieuws

Friese bakkers introduceren ambachtelijke Elfstedenkoek

Nieuws

HINDELOOPEN – De ambachtelijke bakkers van Friesland hebben de handen ineen geslagen om het 100-jarig jubileum van de schaatstocht der schaatstochten goed te kunnen vieren. Zij lanceren op 13 januari de Elfstedenkoek.

Friese bakkers introduceren ambachtelijke Elfstedenkoek

HINDELOOPEN – De ambachtelijke bakkers van Friesland hebben de handen ineen geslagen om het 100-jarig jubileum van de schaatstocht der schaatstochten goed te kunnen vieren. Zij lanceren op 13 januari de Elfstedenkoek.

In 2009 bestaat de Elfstedentocht honderd jaar. En of de tocht in dat jaar nou gereden wordt of niet, het jubileum is een bijzonder feestje waar de Friese bakkers niet aan voorbij willen gaan. Het Friese regiobestuur van de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV) ontwikkelde samen met Koopmans Meel en Beko Advies een soort ontbijtkoek op basis van volkoren roggemeel, gevuld met honing, rozijnen, vruchten en noten.

De Elfstedenkoek wordt op dinsdag 13 januari 2009 officieel geïntroduceerd in het Schaatsmuseum in Hindeloopen. Oud-Elfstedentochtwinnaar Jeen van den Berg zal hier om 14.30 uur de allereerste koek proeven en aansnijden. Vanaf dat moment zullen vele Friese, ambachtelijke bakkers de koek in een originele Elfstedenverpakking in hun winkels verkopen. Ook hebben zij diverse acties rondom de Elfstedentocht.

 

Reageer op dit artikel