nieuws

Folkert Reitsema eigenaar Molkwarder Koeke

Nieuws

MOLKWERUM – Henk Baukema (63) doet de ambachtelijke bakkerij van Molkwarder Koeke in Molkwerum per 1 januari over aan Folkert Reitsema (44). De nieuwe eigenaar werkt al vijftien jaar bij de onderneming.

Folkert Reitsema eigenaar Molkwarder Koeke

MOLKWERUM –  Henk Baukema (63) doet de ambachtelijke bakkerij van Molkwarder Koeke in Molkwerum per 1 januari over aan Folkert Reitsema (44). De nieuwe eigenaar werkt al vijftien jaar bij de onderneming.

Baukema nam de onderneming in 1994 over, meldt de Leeuwarder Courant. Sindsdien breidde het assortiment koekproducten zich gestaag uit. Ook groeide het aantal verkooppunten tot 140 winkels verspreid over heel Friesland. Daarvoor werden de lekkernijen vooral in Zuidwest-Friesland gegeten. De nieuwe eigenaar is van plan om nog meer producten via de vaste afnemers op de markt te brengen. Alle winkels worden rechtstreeks zonder tussenkomst van een groothandel bevoorraad. Op die manier garandeert Molkwarder Koeke dat klanten steeds verse producten krijgen. Bij de bakkerij werken acht mensen.

Reageer op dit artikel