nieuws

China boycot Belgische chocolade

Nieuws

PEKING/BRUSSEL – China heeft gisteren een aantal opmerkelijke voedselboycotten tegenover de Europese Unie afgekondigd. België mag daardoor geen chocolade meer exporteren naar het Aziatische land, omdat er volgens Peking te veel kleurstoffen inzitten.

PEKING/BRUSSEL – China heeft gisteren een aantal opmerkelijke voedselboycotten tegenover de Europese Unie afgekondigd. België mag daardoor geen chocolade meer exporteren naar het Aziatische land, omdat er volgens Peking te veel kleurstoffen inzitten.

 

De Chinese voedselautoriteiten hebben tegelijk ook sterke drank uit Italië, Britse kruidenmixen, Spaanse zuivelproducten en sojabonenpoeder uit Nederland in de ban gedaan omdat ze te veel chemicaliën zouden bevatten. De containers met Belgische chocolade blijven momenteel geblokkeerd in de haven, een aantal kilo’s zou al vernietigd zijn.


De actie wordt gezien als een represaille voor de recente Europese boycot van Chinese melkproducten omdat deze melamine zouden bevatten. Ook wordt een link vermoed met de boosheid van Peking over het bezoek dat de dalai lama vorige week aan een aantal lidstaten bracht, zo meldt de Telegraaf.

 

 

 

Reageer op dit artikel