nieuws

Brood voor 17 euro

Nieuws

LONDON – Het duurste brood van Groot-Brittanië ligt vanaf vandaag in het chique Harrods warenhuis in Londen. Het brood kost iets meer dan 17 euro.

LONDON – Het duurste brood van Groot-Brittanië ligt vanaf vandaag in het chique Harrods warenhuis in Londen. Het brood kost iets meer dan 17 euro.

Ondanks de prijs, verwacht Harrods dat het zeer populair wordt bij mensen die iets speciaal willen serveren met kerst. Bedenker Paul Hollywood noemt het in The Telegraph "de Rolls-Royce onder de broden". Een gewoon brood vindt hij nogal saai en best te vergelijken met een Ford Fiesta.

Roquefortkaas
Het brood wordt gemaakt met uitsluitend kwaliteitsingrediënten. Het wordt op smaak gebracht met roquefortkaas die aan 17 euro per kilo uit Frankrijk wordt ingevoerd. De bloem bevat geen kunstmatige smaakstoffen, emulgatoren of additieven. ‘Ik weet dat het kredietcrisis is en dat brood normaal gezien een goedkoop product is’, vertelt Hollywood, maar het is een fantastisch brood, het beste dat ik ooit gemaakt heb. Iedereen houdt ervan.’
 

Reageer op dit artikel