nieuws

Retail maakt zich op voor prijzenslag

Nieuws

AMSTERDAM – De detailhandel maakt zich op voor een prijzenslag, vanwege de aanhoudende kredietcrisis. Ook supermarkten doen mee in de prijzenslag.

Retail maakt zich op voor prijzenslag

AMSTERDAM – De detailhandel maakt zich op voor een prijzenslag, vanwege de aanhoudende kredietcrisis. Ook supermarkten doen mee in de prijzenslag.

 

 

Winkeliers gaan ervan uit dat vanaf januari de omzetten spectaculair dalen. Om voor die tijd van hun oude voorraden af te zijn, beginnen de winkeliers eerder met de uitverkoop, denkt directeur Ad Van Beek adviesbureau Retailmatch. ‘De voorbereidingen voor de uitverkoop zijn in volle gang. En dat geldt voor de hele detailhandel. De angst met spullen te blijven zitten heerst overal. Dus als een winkelier begint met de uitverkoop, zal de rest direct volgen’, aldus Van Beek in het AD.

 

Supermarkten

Joop Holla van marktonderzoeksbureau GfK houdt er rekening mee dat ook supermarkten meegaan in de grote prijzenslag. ‘En die kan wel eens snel beginnen. Vooral in sectoren waar veel concurrentie is tussen ketens. Dan denk ik aan de kledingbranche en bouwmarkten. Als de kerstverkopen binnenkort tegenvallen, dan verwacht ik dat binnen een paar weken de prijzenslag begint.’

 

Reageer op dit artikel