nieuws

Recordaantal inzendingen noordelijke bakkersvakwedstrijden

Nieuws

HEERENVEEN – Met 145 deelnemers en bijna 900 inzendingen voorzien de noordelijke bakkersvakwedstrijden nog steeds in een behoefte. In het Abe Lenstra stadion wordt woensdag 19 november bekend gemaakt wie de noordelijke kampioen brood-, koek en banketbakken wordt.

Recordaantal inzendingen noordelijke bakkersvakwedstrijden

HEERENVEEN – Met 145 deelnemers en bijna 900 inzendingen voorzien de noordelijke bakkersvakwedstrijden nog steeds in een behoefte. In het Abe Lenstra stadion wordt woensdag 19 november bekend gemaakt wie de noordelijke kampioen brood-, koek en banketbakken wordt.

‘Er zijn dit jaar meer inzendingen dan ooit te voren,’ laat Eildert Kielman, voorzitter van de Friese Cursisten Vereniging (FCV) weten. De FCV organiseert de jaarlijkse wedstrijden samen met de Groningse Cursisten Vereniging (GCV). Kielman: ‘In de klasse ‘bavaroise taartjes’ hebben we maar liefst 59 inzendingen. We hopen dit jaar met de klasse ‘innovatieve oliebol’ de creatieve bakkers uit te dagen een produkt te creëren – zoals een hartige bol, een fruitbol of een suikerbol  – die straks bij de AD oliebollentest hoge ogen gooit.’  Voor de  vakmensen mogen de sierstukken van brood en banket – dit jaar met als thema ‘Sterren’ – niet ontbreken.

De bakker met de hoogste puntenaantallen op de onderdelen Banket (bavaroisetaartje en notenkoek), Koek (notenblokkoek en taai taai) en Brood (wittebrood en mueslibroodjes) wordt de opvolger van Willem Diertens uit Surhuisterveen, de winnaar van vorig jaar. Alle produkten zullen dinsdagmiddag door de deelnemers worden aangeboden waarna ze door een jury worden beoordeeld. Op woensdagmiddag vanaf 16.00 uur is de wedstrijdzaal (rode zaal noordzijde Abe Lenstra Stadion) geopend voor genodigden, deelnemers, collega’s, pers en belangstellenden. De prijsuitreiking en bekendmaking van de kampioenen vindt vanaf 17.00 uur plaats in de Trip zaal van het Abe Lenstra stadion.
 
Voor verder informatie: www.bakkersvakwedstrijden.nl 
 

Reageer op dit artikel